Om at miste et barn 

Noget af det allerværste der kan ske for forældre, er at miste et barn. Det vækker en sorg og smerte, som er svær at beskrive. Det kræver både tid, støtte og hjælp fra familie og venner at komme gennem sorgen.

Tabet og sorgen forsvinder aldrig, men man kan komme igennem den og på sigt få et godt liv igen. Også selv om det er umuligt at forestille sig, når man står lige midt i sit livs største sorg.

Tabet kan ske på alle tidspunkter af graviditeten, eller i tiden efter fødslen. Måske ved forældrene inden fødslen, at barnet er sygt eller har et handicap. Det kan også være at dødsfaldet kommer som et lyn fra en klar himmel.  Dette kan farve og påvirke oplevelsen, men det er ikke det alene, der afgør smertens og sorgens størrelse.

Allerede tidligt i graviditeten danner forældre billeder af det kommende barn, og knytter sig til barnet i maven med ønsker og drømme for fremtiden sammen med barnet. Alt det mistes når barnet dør. Også selv om der endnu var langt til fødselsterminen.

Jeg har stor erfaring med at tale med forældre, der har mistet et barn under graviditeten, fødslen eller i løbet af det første år.

Nogle forældre kommer sammen til samtaler. Andre foretrækker at komme hver for sig. Behov og ønsker kan være meget forskellige.
Derfor tilpasses samtalerne individuelt og løbende efter jeres behov.