Dødfødsel, senabort og vuggedød

Det allerværste der kan ske for os som forældre, er at miste vores barn. Det vækker en sorg og smerte, som er svær at beskrive. Det kræver både tid, støtte og hjælp fra familie og venner at komme gennem sorgen.

Tabet og sorgen forsvinder aldrig, men vi kan komme igennem den og på sigt få et godt liv igen. Også selv om det er umuligt at forestille sig, når man står lige midt i sit livs største sorg.

Tabet kan ske på alle tidspunkter af graviditeten, eller i tiden efter fødslen. Måske ved vi inden fødslen, at barnet er sygt eller har et handicap. Det kan også være at dødsfaldet kommer som et lyn fra en klar himmel.  Dette kan farve og påvirke vores oplevelse, men det er ikke det alene, der afgør smertens og sorgens størrelse.

Allerede tidligt i graviditeten danner vi billeder af vores kommende barn, og vi knytter os til barnet i maven med ønsker og drømme for vores fremtid sammen med barnet. Alt det mister vi når barnet dør. Også selv om der endnu var langt til fødselsterminen. Sorgens størrelse afhænger ikke af barnets størrelse og alder.

Jeg har stor erfaring med at tale med forældre, der har mistet et barn under graviditeten, fødslen eller i løbet af det første år. Nogle forældre kommer sammen til samtaler. Andre foretrækker at komme hver for sig.  Behov og ønsker kan være meget forskellige. Derfor tilpasser jeg løbende samtalerne individuelt efter netop jeres behov.

Ring 27 46 55 18 for nærmere information.